Het verschil tussen burn-out en depressie

Burn-out en depressie zijn twee medische termen die al te vaak door elkaar worden gebruikt. In deze blog leggen we het verschil tussen beide op een eenvoudige manier uit en kom je te weten wat je kunt doen als je lijdt aan een burn-out of depressie.

Burn-out is een syndroom

Een burn-out  is letterlijk gesproken geen ziekte. Het is een syndroom dat opduikt bij langdurige overbelasting, vooral in de werksfeer. Een burn-out manifesteert zich door een reeks lichamelijke ongemakken die ook sociale en psychische invloed hebben. Wie aan een burn-out lijdt, heeft geen energie meer om te werken.

 

Burn-out is geen depressie

Een burn-out vertoont wat parallellen met een depressie, maar is iets totaal anders. Een depressie is een stemmingsstoornis waarbij je je futloos voelt en je nergens meer voor kunt opladen. Waar iemand met een burn-out vaak nog wel energie heeft om andere dan werkgerelateerde zaken te doen, is dit bij iemand die lijdt aan een depressie niet meer het geval. Wie een depressie heeft, kampt met een laag zelfbeeld en zit vast in een negatieve emotionele spiraal.

Dit is het verschil tussen een burn-out en een depressie.

Burn-out voorkomen

Een burn-out duikt vaker op bij mensen die de lat heel hoog leggen voor zichzelf en uiterst perfectionistisch zijn. Het beste is niet goed genoeg en prestaties worden alsmaar kritischer bekeken. Zo geraakt je energiebalans verstoord en kom je in een burn-out terecht. Een burn-out die onvoldoende wordt behandeld, kan dan zelfs uitmonden in een depressie waarbij je energiepeil nog lager zakt.

Hoe weet je of je lijdt aan een burn-out of depressie?

Burn-out en depressie behandelen

Burn-out en depressie behandelen, vraagt engagement van de patiënt zelf en een voortschrijdend inzicht in de patronen die beide aandoeningen in de hand werken. Maar sociale, fysieke en psychische aspecten versterken elkaar en moeten dus allemaal worden aangepakt. Het spreekwoord ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ bevat veel waarheid. Het is dan ook uiterst belangrijk om behalve aan je psychische problemen ook te werken aan je lichamelijke gezondheid. Precies daarom ontwikkelde Vigory een reeks vitamines en natuurlijke voedingssupplementen die je lichamelijke balans weer in evenwicht brengen.

 

Maak nu kennis met het aanbod van natuurlijke voedingssupplementen van Vigory en breng jezelf opnieuw in evenwicht.

Vorige
Top deals
Alle deals
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelenburn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelenburn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelenburn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelenburn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
powered by
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Verzending
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!