Het verschil tussen burn-out en depressie

Burn-out en depressie zijn twee medische termen die al te vaak door elkaar worden gebruikt. In deze blog leggen we het verschil tussen beide op een eenvoudige manier uit en kom je te weten wat je kunt doen als je lijdt aan een burn-out of depressie.

Burn-out is een syndroom

Een burn-out  is letterlijk gesproken geen ziekte. Het is een syndroom dat opduikt bij langdurige overbelasting, vooral in de werksfeer. Een burn-out manifesteert zich door een reeks lichamelijke ongemakken die ook sociale en psychische invloed hebben. Wie aan een burn-out lijdt, heeft geen energie meer om te werken.

 

Burn-out is geen depressie

Een burn-out vertoont wat parallellen met een depressie, maar is iets totaal anders. Een depressie is een stemmingsstoornis waarbij je je futloos voelt en je nergens meer voor kunt opladen. Waar iemand met een burn-out vaak nog wel energie heeft om andere dan werkgerelateerde zaken te doen, is dit bij iemand die lijdt aan een depressie niet meer het geval. Wie een depressie heeft, kampt met een laag zelfbeeld en zit vast in een negatieve emotionele spiraal.

Dit is het verschil tussen een burn-out en een depressie.

Burn-out voorkomen

Een burn-out duikt vaker op bij mensen die de lat heel hoog leggen voor zichzelf en uiterst perfectionistisch zijn. Het beste is niet goed genoeg en prestaties worden alsmaar kritischer bekeken. Zo geraakt je energiebalans verstoord en kom je in een burn-out terecht. Een burn-out die onvoldoende wordt behandeld, kan dan zelfs uitmonden in een depressie waarbij je energiepeil nog lager zakt.

Hoe weet je of je lijdt aan een burn-out of depressie?

Burn-out en depressie behandelen

Burn-out en depressie behandelen, vraagt engagement van de patiënt zelf en een voortschrijdend inzicht in de patronen die beide aandoeningen in de hand werken. Maar sociale, fysieke en psychische aspecten versterken elkaar en moeten dus allemaal worden aangepakt. Het spreekwoord ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ bevat veel waarheid. Het is dan ook uiterst belangrijk om behalve aan je psychische problemen ook te werken aan je lichamelijke gezondheid. Precies daarom ontwikkelde Vigory een reeks vitamines en natuurlijke voedingssupplementen die je lichamelijke balans weer in evenwicht brengen.

 

Maak nu kennis met het aanbod van natuurlijke voedingssupplementen van Vigory en breng jezelf opnieuw in evenwicht.

Vorige
burn-out burn-out voorkomen burn-out behandelen depressie depressie behandelen
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!