Wat zijn aambeien?

 

Je hebt hoogstwaarschijnlijk al gehoord van aambeien of kent mensen die er last van hebben. Maar wat zijn aambeien nu precies en welke symptomen kunnen erop wijzen? In deze blog kom je er alles over te weten.

Aambeien zijn zwellichamen

Aambeien zijn zwellichamen in of net buiten de endeldarm die uitgezakt en opgezwollen zijn. Het aambeiweefsel zorgt ervoor dat de anus wordt afgesloten. Zo hou je winden en ontlasting op. Zwellen die zwellichaampjes al te fel op? Dan ontstaan aambeien. Een hinderlijke en soms ronduit pijnlijke kwaal.

 

 

In- en uitwendige aambeien

Er bestaan twee soorten aambeien: in- en uitwendige. Inwendige aambeien bevinden zich boven de sluitspier en zijn daarom vaak onzichtbaar. Dit soort aambeien is meestal niet pijnlijk, maar kan wel tot bloedverlies leiden.

Er zijn een aantal oorzaken voor aambeien.
Uitwendige aambeien zijn uitgezakte inwendige aambeien of aambeien op de rand van de anus. De uitwendige aambeien vind je terug ter hoogte van de sluitspier. Bij overmatige persdruk kunnen ze uit de anus puilen. Uiteindelijk zijn aambeien relatief onschuldig, maar vaak voorkomend bij iedereen ongeacht het geslacht.

Symptomen van aambeien

Heb je last van aambeien? Dan vertoon je een aantal typische symptomen. Zo heb je vaak last van een branderig en drukkend gevoel in de anusstreek. Je kunt ook vocht- en ontlastingsverlies hebben en te maken krijgen met jeuk en pijn bij het zitten of tijdens een toiletbezoek.

 

Oorzaken van aambeien

Er zijn een aantal oorzaken voor aambeien. Heb je last van constipatie? Dan zorgt hardere stoelgang voor meer persdruk. Die verhoogt de druk op de bloedvaten in de aambeiweefsels waardoor ze beschadigd kunnen geraken. Ook een gebrek aan beweging en overgewicht zijn factoren die aambeien kunnen veroorzaken. Zwangere vrouwen lopen een hoger risico op aambeien door hun veranderende hormoonhuishouding. En ook een verstoorde bloeddoorstroming kan leiden tot aambeien.

Venafort, jouw behandeling voor aambeien

Aambeien zijn hinderlijk, maar goed te behandelen. Bij Vigory ontwikkelden we Venafort. Dankzij dit natuurlijke product verbeter jij je bloeddoorstroming en zo verkleint het risico op aambeien gevoelig.

 

Meer weten over Venafort, verkrijgbaar in gel? Neem dan snel een kijkje in onze webshop!

Vorige
aambeien aambeien symptomen oorzaken aambeien aambeien behandeling inwendige aambeien
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!