Het waarom van vitamines

Vitamines zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond lichaam en een energieke geest. Welke soorten vitamines bestaan er en hoe zorg je voor een goed evenwicht? In deze blog ontdek je er alles over.

 

Waar haal je vitamines?

Vitamines komen je lichaam binnen via je voeding. Maar sommige vitamines maakt het lichaam ook zelf aan. Enkele voorbeelden: vitamine D via zonlicht en vitamine K via bepaalde bacteriën in de darmen. Eet jij evenwichtig en gezond en hou je daarbij altijd de voedingsdriehoek in gedachten? Dan krijg je normaal gezien voldoende vitamines binnen.

Welke soorten vitamines zijn er?

Er bestaan dertien verschillende soorten vitamines. Die kun je verdelen in deze twee groepen:

 

  • Vetoplosbare vitamines zoals de vitamines A, D en K. Je vindt ze vooral in vetrijke voeding zoals vlees, vette vis en melkproducten.
  • Wateroplosbare vitamines zoals de vitamines B en C. Die krijg je binnen wanneer je groenten, fruit, aardappelen of graan- en melkproducten eet.

Wanneer heb je vitamines te weinig?

Soms heb je vitamines te weinig in je lichaam. Dat kan te wijten zijn aan een te onevenwichtig eetpatroon of aan een dieet waarbij je te weinig gevarieerd eet. Verder kunnen ook veganisten soms last hebben van vitaminetekort. En bepaalde geneesmiddelen kunnen tot een vitaminetekort leiden. Lijd je aan een aandoening van het maag- en darmstelsel of onderging je een operatie waarbij delen van het maag- en darmstelsel weggehaald werden? Ook dan kun je te maken krijgen met een tekort aan vitamines in je bloed.

 

Vitamines te weinig hebben kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kunnen vermoeidheid, concentratiestoornissen en slapeloosheid een tekort aan vitamines als oorzaak hebben. Bij een langdurig vitaminetekort kun je zelfs last krijgen van osteoporose door een gebrek aan vitamine D.

Ontdek de vitamines van Vigory

Bij Vigory zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van vitamines en natuurlijke voedingssupplementen die jou helpen om een goed immuunsysteem te krijgen en zo langer gezond te blijven.

 

Benieuwd naar ons aanbod vitamines en voedingssupplementen? Ontdek het snel!

Vorige
Top deals
Alle deals
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voedingvitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voedingvitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voedingvitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voedingvitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
powered by
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Verzending
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!