Het waarom van vitamines

Vitamines zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond lichaam en een energieke geest. Welke soorten vitamines bestaan er en hoe zorg je voor een goed evenwicht? In deze blog ontdek je er alles over.

 

Waar haal je vitamines?

Vitamines komen je lichaam binnen via je voeding. Maar sommige vitamines maakt het lichaam ook zelf aan. Enkele voorbeelden: vitamine D via zonlicht en vitamine K via bepaalde bacteriën in de darmen. Eet jij evenwichtig en gezond en hou je daarbij altijd de voedingsdriehoek in gedachten? Dan krijg je normaal gezien voldoende vitamines binnen.

Welke soorten vitamines zijn er?

Er bestaan dertien verschillende soorten vitamines. Die kun je verdelen in deze twee groepen:

 

  • Vetoplosbare vitamines zoals de vitamines A, D en K. Je vindt ze vooral in vetrijke voeding zoals vlees, vette vis en melkproducten.
  • Wateroplosbare vitamines zoals de vitamines B en C. Die krijg je binnen wanneer je groenten, fruit, aardappelen of graan- en melkproducten eet.

Wanneer heb je vitamines te weinig?

Soms heb je vitamines te weinig in je lichaam. Dat kan te wijten zijn aan een te onevenwichtig eetpatroon of aan een dieet waarbij je te weinig gevarieerd eet. Verder kunnen ook veganisten soms last hebben van vitaminetekort. En bepaalde geneesmiddelen kunnen tot een vitaminetekort leiden. Lijd je aan een aandoening van het maag- en darmstelsel of onderging je een operatie waarbij delen van het maag- en darmstelsel weggehaald werden? Ook dan kun je te maken krijgen met een tekort aan vitamines in je bloed.

 

Vitamines te weinig hebben kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo kunnen vermoeidheid, concentratiestoornissen en slapeloosheid een tekort aan vitamines als oorzaak hebben. Bij een langdurig vitaminetekort kun je zelfs last krijgen van osteoporose door een gebrek aan vitamine D.

Zo helpen vitamines jou om gezond te blijven.

Ontdek de vitamines van Vigory

Bij Vigory zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van vitamines en natuurlijke voedingssupplementen die jou helpen om een goed immuunsysteem te krijgen en zo langer gezond te blijven.

 

Benieuwd naar ons aanbod vitamines en voedingssupplementen? Ontdek het snel!

Vorige
vitamines vitaminetekort osteoporose voedingssupplementen voeding
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!