Zo voorkom je een verkoudheid

Een verkoudheid is een vervelend kwaaltje waar we allemaal meerdere keren per jaar mee af te rekenen krijgen. Hoewel je heel besmet kunt geraken met een verkoudheidsvirus, zijn er ook manieren om de kans op besmetting te doen dalen. In deze blog zetten we de belangrijkste op een rij.

Verkoudheid voorkomen door beweging

Als volwassene loop je gemiddeld 3 à 5 keer per jaar een verkoudheid op. Bij kinderen is dat zelfs 6 à 10 keer het geval. Na enkele hinderlijke dagen van veel snuiten en niezen, is een verkoudheid doorgaans snel weer weg. De kans dat je er een oploopt is vrij groot door de grote circulatie van vele verkoudheidsvirussen. Gelukkig zijn er ook wel wat mogelijkheden om de kans te verlagen dat je al te snel een verkoudheid oploopt.

 

Voldoende beweging is altijd positief. Maar wist je dat het je ook helpt om minder snel een verkoudheid op te rapen? Wie elke dag gedurende 30 à 40 minuten matig beweegt door te wandelen, fietsen of zwemmen, ziet het risico op een verkoudheid aanzienlijk verminderen. Dat komt doordat je je weerstand sterker maakt en verkoudheidsvirussen zo minder snel vat op je krijgen.

Zo verminder je het risico op een verkoudheid.

Verkoudheid voorkomen door gezond te leven

Je levensstijl heeft een grote invloed op de kans die je hebt om snel een verkoudheid te krijgen. Wie er een regelmatige levensstijl op nahoudt met voldoende slaap, niet te veel stress en een gezond eet- en drinkpatroon ziet de kans op een verkoudheid afnemen. Dat heeft alles te maken met je afweersysteem. Als je dat in goede conditie houdt door je levensstijl in balans te houden, gaat het optimaal werken bij bedreigingen door een verkoudheidsvirus en zal het het virus minder snel toelaten om je lichaam binnen te dringen.

Verkoudheid voorkomen met natuurlijke voedingssupplementen

Natuurlijke voedingssupplementen en vitamines geven je gezondheid een extra boost op volkomen natuurlijke wijze. Zeker wanneer je onvoldoende vitamines binnenkrijgt door je voeding, ben je gebaat bij een extra inname van de noodzakelijke bouwstenen voor je lichaam. Bij Vigory hebben we een uitgebreid assortiment aan natuurlijke gezondheidsproducten ontwikkeld die ervoor zorgen dat je lichaam en geest langer gezond blijven. Het merendeel van die producten zijn ontwikkeld en geproduceerd in België. Al onze voedingssupplementen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

 

Benieuwd naar ons aanbod vitamines en voedingssupplementen die je helpen om het risico op een verkoudheid zo laag mogelijk te houden? Ontdek ze allemaal in onze webshop!

Vorige
verkoudheid verkoudheid voorkomen verkoudheidsvirus weerstand versterken voedingssupplementen
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!