Menopauze: naar een vlotte overgang

De menopauze en de ‘overgang’ zijn eigenlijk twee verschillende begrippen. De overgang gaat al van start nog voor de menopauze begint. In deze blog verneem je hoe dat precies zit.

Van overgang naar menopauze

Eén jaar na haar laatste menstruatie gaat de menopauze van de vrouw in. De overgang is dan al een tijdje bezig. Het is het proces waarbij een vrouwenlichaam evolueert van vruchtbaar naar onvruchtbaar. In die periode neemt ook de productie van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen af. De overgang kan dus enkele jaren duren.

 

Klachten bij overgang en menopauze

De meeste vrouwen ervaren klachten tijdens de overgang en bij de menopauze. Die ongemakken kunnen zich al voordoen vanaf het 40ste levensjaar en kunnen ook aanhouden na de laatste menstruatie. Enkele van de vaakst voorkomende klachten bij overgang en menopauze zijn warmteopwellingen (de zogenaamde vapeurs), een onregelmatige menstruatiecyclus, vaginale droogte en pijn bij het plassen.

Dit is het verschil tussen de overgang en de menopauze.

Behalve deze klachten zijn er ook een hele reeks andere ongemakken die we kunnen toeschrijven aan de menopauze. De symptomen lopen heel erg uit elkaar en gaan van angst, woede, hartkloppingen, spier- en gewrichtspijnen tot concentratiestoornissen en depressiviteit.

Mogelijke behandelingen voor menopauzeklachten

Er bestaan verschillende soorten medicatie, zoals hormoontherapie, om menopauzeklachten aan te pakken, maar er zijn ook nog andere oplossingen zoals je levensstijl aanpassen en een beroep doen op natuurlijke gezondheidsproducten zoals Menofort van Vigory.

 

 Menofort is een volledig natuurlijke formulering die bestaat uit zorgvuldig geselecteerde plantenextracten waarmee je vele ongemakken bij menopauze op een zachte manier aanpakt. Menofort bestaat uit soja, zilverkaars, salie en rode klaver en is uitvoerig getest in ons Belgische laboratorium.

 

Benieuwd hoe Menofort jouw overgang en de menopauze een heel stuk draaglijker maakt? Ontdek alles over dit natuurlijke gezondheidsproduct!

Vorige
menopauze overgang menopauze klachten menopauze warmteopwellingen behandeling menopauze
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!