Maak werk van sterkere botten

Je botten garanderen je bewegingsvrijheid. Ze zorgen voor stevigheid en flexibiliteit. Daarom doe je er goed aan om alles in te zetten op sterkere botten. Voldoende beweging en gezonde voeding zijn alvast twee belangrijke sleutels voor succes.

Bedreigingen voor sterkere botten

Er zijn een aantal factoren die kunnen verhinderen dat je sterkere botten opbouwt en de werking van je botten zelfs danig onder druk kunnen zetten. Roken vormt een belangrijke bedreiging voor je botten omdat de schadelijke stoffen belangrijke bouwstoffen uit je lichaam halen die je nodig hebt voor de opbouw en het goed functioneren van je gewrichten. Ook verkeerde bewegingen, ongezonde voeding en overgewicht zijn belangrijke aspecten die een negatieve invloed hebben op je botten.

 

Mensen denken vaak dat artrose – een aandoening die het kraakbeen doet achteruitgaan – en artritis – een ontsteking aan de gewrichten – worden veroorzaakt door beweging en sport. Maar niets is minder waar. Voldoende bewegen zorgt er juist voor dat het kraakbeen wordt geactiveerd. Dankzij die verbeterde doorbloeding geraken de noodzakelijke voedingsstoffen beter in je gewrichten en bevorderen ze sterkere botten.

Zo ga je samen met Vigory voor sterkere botten.
Beweging is dus zeker goed, maar altijd met mate. Sporten zoals wandelen, zwemmen of fietsen belasten je gewichten niet te erg, maar stimuleren wel een goede doorbloeding naar de gewrichten.
Ontdek alle tips voor sterkere botten.

Sterkere botten dankzij gezonde voeding

Wil je helemaal gaan voor sterkere botten? Dan let je maar beter zo veel mogelijk op je voeding. Belangrijk om te weten: onverzadigde vetzuren zijn ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat je gewrichten soepel blijven. Mijd dus zo veel mogelijk rood vlees, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. Ook antioxidanten uit groenten en fruit hebben een beschermende werking.

 

Verder is het zeker ook nuttig om enkele natuurlijke voedingssupplementen te nemen als aanvulling op de gezonde bestanddelen in je lichaam die de goede werking van gewrichten en botten stimuleren. Zo dragen calcium en zink bij tot het behoud van sterkere botten en spieren. Vitamine C zorgt dan weer voor de instandhouding van je kraakbeen. Calcium, magnesium en vitamines D en K werken in op je skelet.

Hoogwaardige producten voor sterkere botten

Vigory is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogwaardige gezondheidsproducten die bijdragen tot een gezonde en evenwichtige levensstijl. Wil je blijvend inzetten op sterkere botten en soepelere gewrichten? Dan hebben wij de natuurlijke producten die bij je passen!

 

Check snel ons uitgebreide gamma gezondheidsproducten!

Vorige
sterkere botten beweging kraakbeen artrose artritis
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending
Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!