Maak de oermens in jezelf wakker

Wij moderne mensen liggen bij momenten ernstig in de knoop met onze gezondheid. En dat is op het eerste gezicht wel vreemd. In tegenstelling tot de oermens hebben we nu veel meer comfort en mogelijkheden op het vlak van voedingsgewoontes en medische hulp. Hoe komt het dan dat de oermens zoveel gezonder was?

Plantaardige voeding boven

In de oertijd was de mens aangewezen op de jacht om te voorzien in zijn eigen voeding. Vond hij niet meteen een dier dat het noodzakelijke vlees opleverde? Dan leefde hij van planten. Zijn eetpatroon was dus niet zo vooraf bepaald als het onze vandaag. Hebben wij zin in een snack of wat zoetigheid? Dan gaan we gewoon naar de koelkast of naar de supermarkt. We moeten met andere woorden weinig of geen moeite doen om heel wat calorieën op te nemen. Achteraf breekt dan het moment aan om al die overtollige energie te gaan verbranden door voldoende beweging. Bij de oermens was het net omgekeerd: hij moest eerst bewegen om te gaan zoeken naar voedsel. Op sommige dagen was er niet veel voedsel te vinden en was hij daarom aangewezen op een minimale maaltijd. Hij at dan ook niet noodzakelijk drie maaltijden per dag zoals dat voor ons nu wel een evidentie is.

Eet en beweeg zoals een oermens.

Bereide maaltijden

In onze moderne tijd eten we vaak gekweekt voedsel. En dat is niet nieuw. Al sinds de opkomst van de landbouw is ons eetpatroon veranderd. Hoe verder we afwijken van een natuurlijk voedingspatroon dat bij de oermensen heel normaal was, hoe meer onze gezondheid onder druk komt te staan. Daarom doe je er goed aan om de oermens in jezelf wat vaker wakker te maken. De voedings- en bewegingsgewoontes van oermensen blijven ook vandaag een bron van inspiratie voor ons. Biologisch gezien is ons lichaam ingesteld om te leven met voedselschaarste. Bij de jacht en de zoektocht naar eten verbrandden de oermensen hun overtollige vetreserves. Zo verkeerde hun lichaam altijd in de beste conditie. In deze moderne tijden is ons lichaam lui geworden. Lui omdat het eten – vaak letterlijk – op een schoteltje voor onze neus wordt gezet. Het resultaat is niet zo positief: we worden vaker ziek doordat ons lichaam dit tempo van comfortfood en het gebrek aan beweging eigenlijk niet aankan. Wil je werken aan een evenwichtige gezondheid van lichaam en geest? Dan grijp je maar beter terug naar de principes die de oermensen al héél lang voor ons huldigden.

Van anti-aging naar healthy aging

Jezelf kunstmatig jong proberen te houden, is helemaal niet nodig. Het is dus niet zozeer de boodschap om aan anti-aging te doen, maar wel aan healthy aging. Met respect voor de oerkrachten van je lichaam werk maken van een gezonde en evenwichtige balans waarin lichaam en geest op gelijke hoogte staan. En jij je bewust bent van wat je wanneer eet. Ga vandaag naar healthy aging en pluk er morgen de vruchten van met een gezonde en fitte oude dag!

Vorige
Top deals
Alle deals
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti agingoermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti agingoermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti agingoermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti agingoermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
powered by
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging
Verzending
oermens voedingspatroon lichaam en geest plantaardige voeding anti aging

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!