Hoe ga je om met gewrichtspijnen?

Jonge kinderen lijken wel van elastiek, iets wat voor minder jonge mensen soms bijna onbegrijpelijk is. Alles heeft te maken met de soepelheid van je gewrichten. Hoe voorkom je gewrichtspijnen of hoe ga je ermee om als je er toch last van krijgt? In deze inspiratietip gaan we er dieper op in.

 

Ontdek Reparagen

Hoe gewrichtspijnen vermijden?

We willen allemaal zo lang mogelijk soepel blijven. Dat doe je niet door elke dag atletische prestaties neer te zetten, laat dat duidelijk zijn. Een half uur per dag matig tot intensief bewegen doet al heel veel. Ook wat dagelijkse turnoefeningen om al je gewrichten soepel te houden, zijn zeker aan te raden.

 

Gewrichtspijnen en eetgewoontes

Is het dan oké om je na je dagelijkse wandeling helemaal vol te eten met fastfood en snelle suikers? Nee, absoluut niet. Ook je voeding speelt een uiterst belangrijke rol in het voorkomen van gewrichtspijnen. Zo is het cruciaal om je dagelijkse noodzakelijke hoeveelheid groenten en fruit zeker niet over te slaan.

De bouwstoffen die je zo binnenkrijgt, kunnen een groot verschil maken in de mate waarin je gewrichten te lijden krijgen. Eet je te vaak onaangepast? Dan gaat je lichaamsgewicht de hoogte in. Behalve de directe gezondheidsimpact heeft dit ook gevolgen voor de soepelheid. Merk je dat er ineens wel heel veel buik in de weg zit wanneer je ’s ochtends je sokken wil aantrekken? Dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Zo vermijd je gezondheidsproblemen en zet je ook in op de blijvende soepelheid van je gewrichten.

Belang van antioxidanten tegen gewrichtspijnen

Antioxidanten zijn belangrijke bouwstoffen die in groenten en fruit zitten. Ben je een fan van appelen, aardbeien of asperges? Dan krijg je heel wat antioxidanten binnen. Die zorgen ervoor dat de vrije radicalen in je lichaam weggezuiverd worden. En dat is een goede zaak. Want die vrije radicalen vallen goede bacteriën in je lichaam aan waardoor je hele balans op de helling komt te staan. En dat heeft dan weer invloed op een hele reeks lichaamsfuncties zoals de soepelheid van je gewrichten. Het is daarom dus uiterst belangrijk om op meerdere fronten actief te zijn en zo gewrichtspijnen tegen te gaan.

Voedingssupplementen bij gewrichtspijnen

Je hoort wel vaker over voedingssupplementen die je zou moeten nemen bij gewrichtspijnen. Wel, die hebben zeker zin, op voorwaarde dat je eet- en beweegpatroon al goed zit. Uit onderzoek blijkt ook dat voedingssupplementen nog waardevoller zijn bij het voorkomen en het uitstellen van gewrichtspijnen dan bij de behandeling ervan. Hou er ook rekening mee dat je bij de inname van voedingssupplementen moet rekenen op een termijn van minimaal twee maanden voor je een positief effect begint te merken. Velen geven het al na enkele weken op omdat ze geen impact ondervinden. Maar ook hier geldt de boodschap: de aanhouder wint!

 

Ontdek Reparagen

 


Vorige
Top deals
Alle deals
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!