7 tips voor een gezonde darmflora

Miljoenen goede en slechte bacteriën bevolken je darmflora en spelen een belangrijke rol in je algemene gezondheid. Het is dus uiterst cruciaal om een gezonde darmflora te hebben. We geven 7 pasklare tips om de goede staat van jouw darmflora te bevorderen.

 

Gezonde darmflora? Bewaak het evenwicht

Gezonde darmflora is het resultaat van een optimale balans tussen de goede en slechte bacteriën in je darmen. Krijg je last van kwalen zoals een verstoorde spijsvertering of constipatie? Dan is de kans heel groot dat een onevenwicht in je darmflora hiervan aan de basis ligt. Met deze 7 tips werk je op een eenvoudige en doeltreffende manier naar een gezonde darmflora.

Tip 1: vermijd stress

Te veel stress is nooit gezond. Het is ook een spelbreker voor een gezonde darmflora. Verlaag je stressniveau door genoeg te bewegen, gezond te eten en je energiebalans op te laden door voldoende ontspannende activiteiten in te lassen. Zo werk je gericht aan een gezonde darmflora.

 

Tip 2: geen kunstmatige suikers

Kunstmatige suikers zijn de perfecte voedingsbron voor de slechte bacteriën in je darmen. Krijgen die de overhand? Dan duiken er vervelende lichamelijke kwalen op. Om dat te vermijden, beperk jij je best tot natuurlijke suikers uit groenten en fruit. Kunstmatige suikers uit frisdranken, snoep en alcohol gaan dus niet samen met gezonde darmflora.

 


Met deze 7 tips werk je gericht aan een gezonde darmflora.

Tip 3: overdrijf niet met antibiotica

Soms zijn antibiotica noodzakelijk om een infectie te bestrijden, maar weet dat ze behalve de slechte bacteriën in je darmflora ook de gezonde aantasten. Na een antibioticakuur is het dan ook verstandig om je ‘voorraad’ bacteriën weer aan te vullen met probiotica. Anders dreigt je weerstand in gevaar te komen en is een gezonde darmflora ook ver zoek.

7 tips waarmee je bewust werkt aan een gezonde darmflora.

Tip 4: eet groenten en fruit

Banaan, aardperen en asperges: ze bulken van de oplosbare vezels die de groei van gezonde bacteriën in je darmen bevorderen. Dit noemt men ook wel een prebiotica. Wil je werken aan een gezonde darmflora? Dan is voldoende groenten en fruit eten dus een must!

 

Tip 5: ga voor gefermenteerde voedingsproducten

Gefermenteerde voedingsproducten zoals yoghurt en karnemelk bevatten actieve bacteriën die een gezonde darmflora bevorderen. Het is dan ook belangrijk om dit soort producten regelmatig te eten.

 


Tip 6: eet gevarieerd

Een te eenzijdig eetpatroon is een echte aanval op een gezonde darmflora. Onze raad: eet zo gevarieerd mogelijk. Zo neem je heel veel verschillende soorten bacteriën op in je lichaam. En het zijn net die bacteriën die een gezonde darmflora bevorderen en weerstandsverhogend werken.

 

Tip 7: neem probiotica

Probiotica leveren een wezenlijke bijdrage aan het behoud of herstel van een gezonde darmflora. De levende micro-organismen die je dankzij probiotica binnenkrijgt, gaan actief aan de slag in je lichaam en herstellen of bevorderen de gezonde darmflora. Het resultaat: jouw lichaam bouwt meer weerstand op en zal sneller afrekenen met vervelende kwalen zoals een verstoorde spijsvertering.

Vigory heeft producten voor een gezonde darmflora.

Ga voor een gezonde darmflora met Vigory

Een gezonde darmflora is dus belangrijker dan je op het eerste gezicht denkt. Daarvan zijn we bij Vigory al heel lang overtuigd. Om jou te helpen bij de opbouw van een gezonde darmflora ontwikkelden we enkele gezonde voedingssupplementen die de bacteriën in je darmen gezond en in evenwicht houden.

 

Ontdek snel hoe Vigory mee werkt aan jouw gezonde darmflora.

Vorige
gezonde darmflora probiotica antibiotica darmflora constipatie verstoorde spijsvertering
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
REFERENTIES
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
powered by
Verzending

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!