Waarom voedingssupplementen niet altijd werken

Het is een vaak gehoorde bewering: voedingssupplementen zouden onvoldoende of zelfs niet werken. In deze inspiratietip gaan we na vanwaar die stelling komt en of ze ook waar is.

 

Ontdek onze voedingssupplementen! 

De vloek van één maand

Mensen starten vaak met goede moed aan een kuur met een of meerdere voedingssupplementen. Ze hebben vernomen dat dat wel eens de oplossing voor hun kwaal zou kunnen zijn en starten dan ook met volle moed. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vele mensen vaak al na één maand hun kuur voor bekeken houden. De reden: ze ervaren naar hun aanvoelen te weinig vooruitgang en beslissen dan maar om het over een andere boeg te gooien. Dat is zonde van de energie, want voedingssupplementen bewijzen wel degelijk hun nut. Alleen moet je voor een gemiddelde kuur toch rekenen op een termijn vanaf 3 maanden. Van dat periodieke engagement moet je je op voorhand goed bewust zijn en dus voldoende tijd en geduld incalculeren wanneer je start met de inname van voedingssupplementen.

Hoe komt het dat voedingssupplementen soms niet lijken te werken?

Alles begint met een evenwichtig leefpatroon

Een andere misvatting is dat voedingssupplementen alleen de klus wel zullen klaren. Niets is natuurlijk minder waar. Alles begint bij een gezonde levensstijl. Wil je komaf maken met bepaalde kwalen of vermijden dat je gezondheid in het gedrang komt? Dan heb je er alle belang bij om voldoende dagelijkse beweging in te lassen en een evenwichtig eetpatroon na te streven. Die stevige basis is een eerste belangrijke voorwaarde voor een succesvolle kuur met voedingssupplementen. De natuurlijke formules kunnen pas dan helemaal tot uiting komen en hun positieve effecten doen gelden.

Waarom een goede darmflora zo belangrijk is

Een andere reden waarom mensen soms te snel besluiten dat voedingssupplementen niet of onvoldoende werken, schuilt in onze darmflora. Is je levensstijl te onevenwichtig? Dan gaat de werking van je darmen daaronder lijden. Het is net in die darmen dat de omzetting en opname van de voedingssupplementen gebeurt. Maar dat kan natuurlijk alleen ten volle wanneer jij jezelf verzekert van een goede darmwerking.

De sleutel heb je zelf in handen

Laat het dus duidelijk zijn, de sleutel tot een evenwichtige levensstijl waarbij voedingssupplementen hun positieve rol voluit kunnen spelen, ligt helemaal bij jou. Doe jij er alles aan om voldoende te bewegen en heb je aandacht voor gezonde voeding? Dan zullen de voedingssupplementen die je neemt ook veel beter afgezet worden in de noodzakelijke cellen in je lichaam. Als jij de voorgeschreven dosering en de totale duurtijd van de kuur respecteert. Benieuwd naar het effect op jouw lichaam en geest? Probeer het dan zeker zelf!

 

Ontdek onze voedingssupplementen! 

Vorige
Top deals
Alle deals
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmfloravoedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmfloravoedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmfloravoedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmfloravoedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
powered by
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora
Verzending
voedingssupplementen gezonde levensstijl darmflora eetpatroon goede darmflora

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!