Allergie-epidemie? Dit is de reden

Almaar meer mensen lijken last te hebben van een of andere allergie. Misschien kamp je zelf wel met een pollen- of stofallergie. Dan ben je overduidelijk niet alleen. Vanwaar komt die allergie-epidemie en valt er wat tegen te doen? Deze inspiratietip biedt je de broodnodige inzichten.

Balans in onevenwicht

Een allergie wordt veroorzaakt door een onevenwicht in je lichaam. Wanneer je lichaam slecht geconnecteerd is door een onaangepaste levensstijl, gaan de levensnoodzakelijke cellen niet meer naar behoren werken. Ze verdedigen zich niet langer tegen externe dreigingen zoals bijvoorbeeld pollen. Het immuunsysteem gaat op dat moment overdreven reageren tegen bedreigingen van buitenaf. De reactie die daarop ontstaat, is de wijze waarop de allergie zich manifesteert. Bij een huidallergie is dat uitslag, iemand met een pollenallergie gaat last krijgen van een loopneus. Die verstoorde balans heeft dus veel grotere gevolgen dan je op het eerste gezicht zou denken.

 

Duikt er plots uitslag op in je aangezicht of op je handen? Dan is de kans groot dat die ook het resultaat is van een allergische reactie.

Een allergie is het topje van de lichamelijke ijsberg.
Zowat iedere dermatoloog die je consulteert voor dit probleem zal vrijwel meteen de symptomen bestrijden. Je zal het dokterskabinet verlaten met een voorschrift voor een cortisonezalf die de uitslag moet verhelpen. Maar zelden wordt stilgestaan bij de oorzaak van de allergie. Nochtans een veel belangrijkere vraag om te vermijden dat de klachten op een later moment weer opduiken.
Waarom de oorzaak van een allergie dieper ligt.

Levensstijl aanpassen

Wil je gericht werken aan preventie en beheersing van allergieën? Dan is je eerste opdracht even stil te staan bij je levensstijl. Las je voldoende beweegmomenten in die je lichaam en geest toelaten om de noodzakelijke bouwstoffen op te doen? En hoe zit het met je eetpatroon? Een onaangepaste levensstijl verstoort op termijn de goede werking van je darmflora. De bouwstoffen die je in je lichaam toelaat zetten zich af in je darmstelsel. Vanaf het moment dat je darmwerking wordt verstoord, zal die afzetting minder goed of zelfs helemaal niet meer kunnen plaatsvinden. En dat merk je dan snel aan je lagere energiepeil en ook aan een of meerdere allergieën die plots opduiken.

Ga voor levenskwaliteit

Wil je de kans op de ontwikkeling van allergieën gevoelig doen dalen? Dan zet je maar beter in op je levenskwaliteit. Investeren in een evenwichtige levensstijl mag dan misschien wel wat energie vragen, je krijgt er ook heel veel energie voor terug. Negatieve omgevingsfactoren zoals pollen, stof en luchtverontreiniging zullen minder snel binnendringen in je lichaam en daar de nodige schade aanrichten of allergieën opwekken. Alles begint dus bij een evenwichtige levensstijl. Je voorkomt en beheerst er allergieën mee en ook je algemene gezondheid vaart er meer dan wel bij.

Vorige
Top deals
Alle deals
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmfloraallergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Amufort
Tabletten.
€ 27,80
€ 25,85
Amufort
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Boulardi
Vegan caps.
€ 15,40
€ 14,28
Boulardi
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Calcimag
Kauwtabletten.
€ 39,44
€ 36,68
Calcimag
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Calcivid
Zakjes.
€ 65,34
€ 60,77
Calcivid
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Dormifort
Capsules.
€ 47,80
€ 44,45
Dormifort
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Intestifort
Capsules.
€ 28,00
€ 14,85
Intestifort
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Menofort
Capsules.
€ 70,00
€ 65,10
Menofort
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmfloraallergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmfloraallergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmfloraallergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Ga voor veelzijdige
Vigory-gezondheidsproducten!

Bij Vigory tref je een allround aanbod van wetenschappelijk onderbouwde en innovatieve producten die jou helpen om langer gezond te blijven.

Ontdek ons ruime assortiment
Referenties 4,0/5
“Mijn kind moest continu antibiotica slikken zonder positief resultaat. Op een dag raadde mijn arts me Amufort Kids aan. Na drie weken konden we de antibioticakuur stopzetten. Ik nam meteen contact op met Vigory met de vraag of we permanent op Amufort Kids mochten overschakelen. Dat mocht, aangezien ...”
Els
“Boulardi kan je gebruiken in geval van accute diarree , volgens mijn huisarts mag je er dan tot 3 keer per dag twee innemen. Het is een natuurlijk product dat geleidelijk werkt, dus enkele dagen volhouden. Maar ook in geval van slechte darmwerking, met krampen en - of losse stoelgang, kan een dosis ...”
Leo W.
“Darmproblemen beheersten mijn leven al 10 jaar. Familie, vrienden en artsen raadden me in de loop der jaren vele verschillende producten aan. Geen van allemaal kon me verlossen van mijn darmproblemen. Tot mijn apotheker me Intestifort voorstelde. Na 3 weken ervaarde ik een veel lichter gevoel in mij ...”
Jan V.
“Amufort heeft een goede combinatie van weestandsverhogende natuurlijke stoffen. Het verkort de duur van een verkoudheid en werkt verzachtend op de luchtwegen.”
Isabelle D.
“is een goed product neem ik al jaren. Heb ik leren kennen via een wielrenster. De ganse ploeg nam dit ter bevordering van het immuunsysteem. Het versterkt het immuunsysteem en niet vergeten de longen. Aangezien ik een spierziekte heb is dat voor mij ook aan te raden. Ik heb dit eveneens ook aangerad ...”
Lutgarda P.
“Dankzij het uitgebreide gamma van natuurlijke voedingssupplementen kan ik geregeld een van mijn patiënten een product op maat aanbieden. Daarom raad ik deze innovatieve en 100% natuurlijke producten graag aan mijn patiënten aan.”
Dr. Wissels
“De voedingssupplementen die Vigory aanbiedt, zijn best wel populair in mijn apotheek. De kwaliteit van het assortiment is voor mij als apotheker meer dan bewezen. Het is de perfecte motivatie om het ruime assortiment in te zetten om het welzijn van mijn klanten te bevorderen. Ik bied de producten da ...”
Geert
“Ons gezin gebruikt dit als aanvulling bij diarree. Dit probioticum ondersteunt de darmen. Het bevat miljarden levensvatbare cellen. Ik heb al andere merken gebruikt maar Boulardi staat in ons gezin op nummer 1.”
Antje B.
“Ik gebruik al jaren Amufort en ben daar zeer tevreden over. ( door mijn huisarts voorgeschreven jaren terug) sindsdien als ik voel dat ik ook maar beetje op mijn luchtwegen ziek wordt. Neem ik amufort, het werkt bij mij goed. soms is het onoverkomelijk en wordt ik alsnog ziek, ik blijf amufort innem ...”
Liliane C.
“Ik werd menofort voorgeschreven door mijn gynaecologe. Het duurde wel enige weken voor ik enige verbetering ervaarde, maar na enkele weken waren de opvliegers zo goed als verdwenen. Super goed product zonder hormonen.”
Conny L.
Bekijk alle referenties
Betalingsmogelijkheden
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
powered by
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora
Verzending
allergie pollen levensstijl eetpatroon goede darmflora

Deze website bevat informatie over voedingssupplementen. Die zijn bedoeld als een aanvulling op de voeding. Het zijn geen geneesmiddelen en geen enkele uiteenzetting in deze website dient te worden opgevat als een claim of een bewering dat deze producten bedoeld zijn om te worden gebruikt bij de behandeling of preventie van enige ziekte. Bepaalde personen die als experts worden beschouwd kunnen het oneens zijn met een of meer van de conclusies en meningen. Deze conclusies zijn desalniettemin gebaseerd op actuele, betrouwbare en solide gezaghebbende bronnen. De eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Raadpleeg een therapeut of (natuur)arts als je ziek bent en volg zijn/haar adviezen.

Account aanmaken
Wachtwoord vergeten

Weet je het wachtwoord niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in. We sturen dan binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Stel je eigen vraag
Mijn vraag
Verstuur
deel je ervaring
Enkel je voornaam wordt herkenbaar gepubliceerd
Verstuur
Opgelet!